BNP Paribas'ın Dolar/TL Kuru Tahmini: Yıl Sonu Beklentisi Kaç?

BNP Paribas'ın Dolar/TL Kuru Tahmini: Yıl Sonu Beklentisi Kaç?

BNP Paribas, Türkiye ekonomisinin enflasyon ve cari işlemler hesabı üzerine önemli değerlendirmelerde bulunmuştur

BNP Paribas, Türkiye ekonomisinin enflasyon ve cari işlemler hesabı üzerine önemli değerlendirmelerde bulunmuştur. Bu değerlendirmeler, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) enflasyon tahminleri ile uyumlu bir şekilde, Türkiye'nin enflasyon eğilimlerindeki iyileşmeleri vurgulamaktadır. BNP Paribas, yıl sonu için enflasyon tahminini yüzde 40 olarak belirlemiş ve TCMB'den ekonomik politikalarda daha fazla sıkılaştırma beklememektedir. Ayrıca, kurum Türkiye'nin cari işlemler hesabının mevsimsel etkilerle Mayıs ayında iyileşmeye başladığını ve dış ticaret dengesi verilerinin dış hesaplarda yeniden dengelenme işaretleri gösterdiğini ifade etmiştir.

BNP Paribas, Türk lirası üzerinde yapılan forward işlemlerinin performansının iyileşmeye devam ettiğini belirtmiş ve yılsonu için Dolar/TL kuru tahminini 36 seviyesinde tutmuştur. Kurum, 2 yıl vadeli Türk devlet tahvilleri getiri eğrisinin cazip seviyelerde olduğunu ve özellikle sıfır kuponlu tahvillerin başlangıç noktası olarak, enflasyon beklentilerine kıyasla yüksek reel oranlar sunduğunu vurgulamıştır.

BNP Paribas'ın analizine göre, Türkiye'nin cari işlemler hesabı için mevsimsellik, Mayıs ayından sonra hızla iyileşmekte ve enflasyonun yılın ikinci yarısında keskin bir şekilde düşeceği öngörülmektedir. Bu bağlamda, Türk Lirası'nın önümüzdeki birkaç ay boyunca cazip bir taşıma fırsatı sunduğu değerlendirilmekte, ancak TL'deki mevcut pozisyonların büyüklüğünün zamanla ilerleme puanlarını düşürdüğüne dikkat çekilmektedir.

BNP Paribas, fazla Türk Lirası'nın bir kısmının ön uç devlet tahvillerine dönüştürülmesinin değerli olacağını düşündüğünü belirtmiş ve doğrudan 2 yıl vadeli tahvil yoluyla uzun TL pozisyonu almayı önermiştir. Ayrıca, yatırımcılara, daha az likit ancak daha yüksek getirili bir alternatif olarak, 11 ay vadeli ve %48,5 YTM ile ihraç edilecek olan kuponsuz devlet tahviline yatırım yapmayı tavsiye etmiştir.

Bu değerlendirmeler, Türkiye ekonomisinin makroekonomik göstergeleri üzerinde derinlemesine bir bakış açısı sunmakta ve yatırımcıların bu bilgiler ışığında bilinçli kararlar almasına olanak sağlamaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.